Logo 1

Vachtverzorging

De vacht van dit ras heeft wel veel verzorging nodig, dit in tegenstelling tot de informatie die helaas nog vaak te vinden is op internet, waarbij het advies wordt gegeven om de vacht 1 x per maand door te borstelen. Dit zou voldoende moeten zijn …
 

Gelukkig zijn er steeds meer fokkers die de nieuwe eigenaren wel heel goed voorlichten over de vachtverzorging van de Labradoodle. De Labradoodle is nog een jong ras waarvan de vacht nog niet éénvormig is. De vachtstructuur kan fleece of wol zijn, of een combinatie hiervan en golvend tot gekruld.

De vachtverzorging zal ook van Doodle tot Doodle verschillen. Het is sowieso heel belangrijk om de vacht heel regelmatig te borstelen en vooral klitvrij te houden.

De techniek om een Labradoodle goed te borstelen is omdat in laagjes te doen, dus onderaan bij een pootje beginnen, het haar tegen de haarrichting omhoog strijken en laagje voor laagje met de haargroeirichting mee uitborstelen en dus altijd over het al geborstelde haar heen borstelen, zodat u niet vastloopt in het haar wat nog geborsteld moet worden. De huid moet u altijd goed kunnen zien. De extra klit gevoelige plekjes zijn: rond het oor, oksels, de haren rond de snuit en de haren onder de halsband.

Tijdens de vachtwisseling vanaf een maand of 7 is het belangrijk dat u de vacht dagelijks goed doorborstelt om vervilting van de puppyvacht in de nieuwe vacht te voorkomen. Het is ook heel belangrijk dat de vacht goed is geborsteld voordat u de hond gaat wassen, omdat de vacht anders enorm gaat klitten, dit geldt ook voor als u de hond laat zwemmen. De Labradoodle kunt u ook het best voorzichtig afdrogen (de vacht deppen) en niet wrijven tijdens het drogen (om extra klitvorming te voorkomen). U kunt er ook voor kiezen om de Labradoodle te drogen met de waterblazer (Doodlebooster), let wel op dat u de blazer in het begin zacht zet zodat de hond er aan kan wennen en niet te warm anders droogt de vacht erg uit.

             

       Les Poochs borstel g              Les Poochs borstel p          Les Poochs borstel 

Les Poochs borstels zijn heel geschikt voor het goed uitborstelen van de vacht.

De Les Poochs borstels zijn er in 3 verschillende soorten, groen, paars en rood.
De groene is geschikt voor een losse fleece vacht, de paarse voor de curly fleece vacht,
en de rode voor de wollen vacht en deze is ook geschikt om klitten mee te verwijderen.